Bloggen

Frågor & Svar

Fråga: När ska man boka bröllopsfotograf? (SEO)Vilken tid på året är bäst att boka bröllopsfotograf? När ska man boka fotograf? Hur långt innan bröllopet ska man boka fotograf? När ska man boka fotograf till vigseln? Vi har glömt att boka bröllopsfotograf, vad gör vi? När ska man anlita bröllopsfotograf?

Svar: Jag rekommenderar att boka din bröllopsfotograf 1-2 år innan bröllopet om ni gifter er mellan maj och september. Resterade månader (oktober till april) skulle jag säga mellan  6 månader och 1 år. Det är alltid bra att vara ute i god tid! 

Fråga: Hur väljer man bröllopsfotograf? (SEO)Vilken bröllopsfotograf ska jag välja? Vilken fotograf är bäst för mig? Ska man boka bröllopsfotograf? Är bröllopsfotograf viktigt? Välja bröllopsfotograf. Vem ska jag anlita som fotograf? Anlita bröllopsfotograf

Svar: När du funderar på bröllopsfotograf är det viktigt att du hittar någon som passar din stil just för att detta är ju någon som ska följa med på eran stora dag och bevara era allra viktigaste minnen! Vill du exempelvis ha glädjerika, lantliga & dokumenterande bilder eller mer poserade, stadsliga & mörka bilder? Vill du ha varma eller kalla bilder? Vill du ha en lugn och peppande fotograf eller någon som mer står bakom kulisserna? Hur prioriterar du fotograferingen och fotografen? Är det viktigt för dig att bevara dessa viktiga, glädjerika & nostalgiska minnen? Hur mycket är du villig att investera i dina minnen och i konsten av fotografi? Skriv ner era prioriteringar och leta sedan efter er match. ♡ 

Landskap, Kreativt & Min Resa

Landskap, Kreativt & Min Resa

Visste du att jag började min foto-resa med landskap? Jag har fotat landskap sen jag var liten, sedan började jag ...

Nyheter du inte vill missa!

 
  • Jag inför nu student-, ensamstående-, nyinkommen- & seniorrabatt på beställningar över 2000kr! Skriv i bokningsformuläret med något slags bevis för att få 10% rabatt på hela ditt köp!
  • Jag är nu certifierad fotograf genom fotoakademien wohoo!! 
"Vi är sååå nöjda med bilderna, de blev helt fantastiska och de kommer pryda väggarna fint hemma!"
Norgren-Stensson
Familj
"Vi är jättenöjda med både genomförandet av fotograferingen och bilderna. Vi kan varmt rekommendera Julia!"
Ida & Johan
Brudpar
"Vi är sååå nöjda!"Tack Julia för alla otroligt fina bilder du tog. Vi är så glada och nöjda. Stor kram från oss <3"
Emma & Fredrik
Emma & Fredrik
Brudpar

Frågor & Svar

Fråga: Varför kostar fotografer så mycket som dom gör? (SEO) Varför är fotografer så dyra? Hur mycket kostar en fotograf? Fotograf prislista 

Svar: Först vill jag berätta hur mycket tid vi lägger ned: Vi säger att man fotar ett bröllop på 8h (en vanlig arbetsdag). Om vi inte räknar med all förberedelse innan bröllopet (som olika sorts hantering/inställningar av sdkort, kamera och dator, mejlande med kund, sedan ca 1h samtal med kund och provfotografering ca 1h) så tar det sedan ca dubbelt så lång tid att redigera, föra över bilder till dator, kund och för extra säkerhet också på usb-minne m.m. Då har vi alltså ca 24-30 timmars jobb samanlagt, då kan man redan nu ta och räkna ut vår timliga lön innan skatt. Nu har jag heller inte räknat med värdet på vår utbildning, kreativitet och konstnärlighet, samt inte heller nämt hur mycket vår utrustning kostar, vilket är mycket. 

Fråga: Vad gör jag om jag eller min bröllopsfotograf blir sjuk? (SEO)Min fotograf är sjuk, vad gör jag? Ifall bröllopsfotografen blir sjuk. 

Svar: Ifall ni skulle bli sjuka så behöver ni självklart inte betala något mer än boknings avgiften på 25% av paket priset som ni redan betalat långt i förväg för att behålla sin plats. Jag skickar alltid ut resterande 75% av paketpriset EFTER fotograferingen, vilket betyder att ifall fotograferingen inte blir av så behöver ni självklart inte betala något mer.

Om jag skulle bli sjuk så beroende på hur ni känner så skulle jag beroende hur sjuk jag är, antingen komma in och fota med exempelvis mask, handsprit och lite extra sittpauser, om ni tycker det är okej. Just sitt pauser är något som är en del av vårat jobb, både för att hålla koll så att allt ser bra ut och analysera inställningar, tekniken och utrustning men också för att vila. Speciellt om det är ett 10 timmars bröllop där vi hela tiden springer runt med all utrustning och ska fånga alla stunder, dirigera posering, squatta upp och ner, det blir ett riktigt pass, men ett otroligt roligt sådant!

Ifall jag skulle vara så sjuk att jag inte kan jobba så skulle jag göra allt för att hitta en fotograf till er, sedan skulle jag redigera bilderna den fotografen tagit för att ni fortfarande ska få så lika mina bilder som möjligt.